Ciasto do pizzy w kulce


CIASTO PIZZOLA


Uniwersalne ciasto do pizzy zarówno cienkiej, jak i grubej, smak neutralny.
Standardowe kule ciasta występują w gramaturach: 270g, 450g, 500g, 600g. Na Państwa potrzeby możemy przygotować odpowiednią gramaturę ciasta, inną niż standardowa.

Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, gluten pszenny, płatki ziemniaczane, soda oczyszczona, proszek mleczny.

Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na skutek procesu garowania ciasto powinno zwiększyć objętość o min. 30 %. Z wyrośniętego ciasta wyrobić placek ręcznie lub w plackarce . Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 700 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 25cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i piec w temperaturze 280° C przez 7-9 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Pizzola przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy na siatkach wypiekowych lub w formie. Nie nadaje się do wypieku bezpośrednio na szamocie.

Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy


CIASTO PREMIO


Ciasto do pizzy cienkiej o posmaku słonym (typowo włoskie)

Standardowe kule ciasta występują w gramaturach: 230g, 380g, 600g, 700g. Na Państwa potrzeby możemy przygotować odpowiednią gramaturę ciasta, inną niż standardowa.

Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, gluten pszenny.

Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na skutek procesu garowania ciasto powinno zwiększyć objętość o min. 30 %. Z wyrośniętego ciasta wyrobić placek ręcznie lub w plackarce . Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 700 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 25cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i piec w temperaturze 280° C przez 7-9 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Premio przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy bezpośrednio na szamocie lub na siatkach wypiekowych. .

Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy


CIASTO ZŁOTE


Ciasto do pizzy puszystej o posmaku słodkim.

Standardowe kule ciasta występują w gramaturach: 350g, 600g, 700g. Na Państwa potrzeby możemy przygotować odpowiednią gramaturę ciasta, inną niż standardowa.

Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, soda, cukier, drożdże piekarskie, gluten pszenny.

Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić (około 4-6godz w temp pokojowej) z ciasta wyrobić placek ręcznie lub wałkiem i ułożyć w natłuszczonej formie wypiekowej lub na siatce . Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 600 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 30cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i pozostawić do wstępnego wyrośnięcia następnie piec w temperaturze 240° C przez 8-10 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Złote przeznaczone jest do wypieku w formach w piecach do pizzy lub piekarnikach domowych. Ciasto charakteryzuje się krótkim czasem rozmarzania
oraz złocistym kolorem po wypieku, z ciasta można formować placki do pizzy nieco grubszej.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy


CIASTO SPECIAL


Ciasto do pizzy grubej

Standardowe kule ciasta występują w gramaturach: 700g. Na Państwa potrzeby możemy przygotować odpowiednią gramaturę ciasta, inną niż standardowa.

Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, soda, cukier, drożdże piekarskie, gluten pszenny.

Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić (około 4-6godz w temp pokojowej) z ciasta wyrobić placek ręcznie lub wałkiem i ułożyć w natłuszczonej formie wypiekowej. Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 700 g wynosi 38 cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i pozostawić do wstępnego wyrośnięcia następnie piec w temperaturze 240° C przez 8-10 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Special przeznaczone jest do wypieku w formach w piecach do pizzy lub piekarnikach domowych.

Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.

Przechowywać w temperaturze -18°C.

Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy