Włoskie przysmaki
PIADINA – pieróg włoski
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, pulpa pomidorowa, mozzarella, smalec, proszek do pieczenia, przyprawy.
Sposób przygotowania do spożycia:
Przed użyciem produkt rozmrozić w oryginalnym opakowaniu. Produkt podgrzewać w kontakt grillu lub na blacie grzewczym. Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Produkt mrożony, przeznaczony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18 stopni c.
Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.
HOT DOG (parówka w cieście do pizzy)
Składniki: parówka wieprzowo-wołowa, mąka pszenna, woda, sól, oliwa z oliwek, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, cukier, gluten pszenny, polepszacz.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i piec w temp. 200 C zwinięty w folię aluminiową przez 7-8 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony, przeznaczony do obróbki termicznej. Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Przechowywać w temperaturze – 18° C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy.
HOT DOG WŁOSKI
z parówką, kapustą i sosem (we włoskim cieście do pizzy)
Składniki: parówka wieprzowo-wołowa, mąka pszenna, woda, sól, oliwa z oliwek, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, cukier, gluten pszenny, polepszacz.
Dostępne 3 warianty smakowe:
- Hot dog z parówką, kapustą i ketchupem
- Hot dog z parówką, kapustą i majonezem
- Hot dog z parówką, kapustą i musztardą
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i piec w temp. 200 C zwinięty w folię aluminiową przez 7-8 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony, przeznaczony do obróbki termicznej. Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Przechowywać w temperaturze – 18° C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy.
BUŁECZKA DORIA
ziołowo czosnkowa (alternatywa pieczywa czosnkowego)
Składniki: mąka pszenna, woda, olej roslinny uniwersalny, sól, mleko w proszku, płatki ziemniaczane, gluten pszenny, soda, drożdże piekarskie, zioła prowansalskie, polepszacze.
Sposób przygotowania do spożycia: Przed użyciem produkt rozmrozić w temp. do 4 st. C. Po rozmrożeniu przekroić bagietkę. Wewnętrzne połowy obu powstałych po przekrojeniu połówek pokryć wybranymi dodatkami i piec do momentu zarumienienia w temp. ok. 280 st. C. przez ok. 3-5 min ( czas zapiekania może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu) Produkt podawać również jako przekąskę lub jako mini kanapkę na zimno po uprzednim nafaszerowaniu wybranymi składnikami.
Produkt mrożony.
Przechowywać w temperaturze – 18 stopni C.
Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.
PIADINA – placki pszenne
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, smalec, proszek do pieczenia.
Sposób przygotowania do spożycia:
Przed użyciem produkt rozmrozić w oryginalnym opakowaniu.
Produkt podgrzewać w kontakt grillu lub na blacie grzewczym. Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Produkt mrożony, przeznaczony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18 stopni c.
Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.
ZAPIEKANKI
(dł. 27-28cm, szer. 9-10cm)
Składniki: Ciasto ( mąka pszenna, woda, olej roślinny uniwersalny, sól, drożdże piekarskie, polepszacze), ser mozzarella, farsz pieczarkowy ( pieczarka, cebula, woda, olej uniwersalny roślinny, cebula prażona, sól, przyprawy), dodatki odpowiednie do rodzaju.
– ZAPIEKANKA PEPPERONI (salami peperoni, oliwki zielone, przyprawa: oregano);
– ZAPIEKANKA BEKON ( boczek wędzony);
– ZAPIEKANKA FARMERSKA (szynka konserwowa wieprzowa, kukurydza konserwowa, przyprawa: oregano);
– ZAPIEKANKA HAWAJSKA (ananas konserwowy, szynka konserwowa wieprzowa, margaryna);
– ZAPIEKANKA CAPPRICCIOSA (szynka konserwowa wieprzowa, toping wołowy, papryka konserwowa, przyprawa: papryka słodka);
– ZAPIEKANKA MARGHERITA
Sposób przygotowania do spożycia: Przed użyciem produkt rozmrozić w oryginalnym opakowaniu. Po rozmrożeniu rozpakować i piec do zarumienienia 3-5 minut w temperaturze ok. 280 st. C. ( czas zapiekania może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu).
Produkt mrożony, przeznaczony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze – 18 stopni C.
Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.